İzlediklerim

31 Mayıs 2012 Perşembe

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI NDAKİ GİBİ BEN DE EEE-OKUL DAYIM...

    
                                                                        

Tüm meslektaşlarımın da olduğu gibi okulların kapanmasına yakın,benim de mekanım e- okul olur.Büyüklerimin yata yata para kazanıyorlar demelerine karşın,bizler okuldaki çalışma satlerimizin dışında e- okulun başında sabahlıyoruz.E-okula girene kadar ise okula hazırlık,yazılıların okunması,öğrenci bilgilerinin güncellenmesi,İKS vs,vs,vs, yaptığımız işlerin bazıları.Ben bunların hiçbirinden gocunmuyorum ama öğretmenlerin son günlerde yaşadıklarıklarına isyan ediyorum.
   Neyse olumlu şeylerden konuşalım birazda.. Güneş yüzünü gösterdi neyse ki...



29 Mayıs 2012 Salı

YASEMİN...


Taaa Kuşadası ndan getirdiğim,ve kışın özenle evin içine alıp baktığım mis kokulu yaseminim bu seneki ilk çiçeğini verdi.Bizim oraları hatırlatması bir yana süper kokusu ile de favori bitkim.Unutmadan bir de begonvilim var.Onu da kışın içeri aldım.İyice büyürlerse ne yaparım bilmem.


BURSA'DAN HALAMIZ GELDİ,EVDE BİR BAYRAM HAVASI...


Haftasonu, uzun süredir görmediğimiz ve özlediğimiz görümcem Bursa'dan geldi.Konuşacak o kadar şeyimiz birikmiş ki sormayın...Güzel anların paylaşıldığı kahvaltı sofrası uzun süren keyifli sohbetlere eşlik etti.




24 Mayıs 2012 Perşembe

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN....


Receb’in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

        Herkese hayırlı kandiller diliyorum.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

BUGÜN GREVDEYİZ...

Bugün ülkemizde eğitim durdu.Hizmet ateşiyle kavrulan değerli öğretmenlerin bu çoşkusu üç kuruşluk zam ile  söndürülmeye çalışıldı.Öğretmene şiddet,küçük düşürme gibi olaylar da işin cabası.Bizler eğitim ordusunun kimsenin karşısında eğilmeyen,gururlu,idealist neferleri olarak birleştik veee ''ARTIK YETER'' dedik.


Unutmayalım ki uluslar öğretmenlerine verdikleri değer kadar çağdaştırlar.Yukarıdaki yazının dünkü yayın olduğunu dipnot olarak düşelim.

18 Mayıs 2012 Cuma

4.KOCAELİ KİTAP FUARINA SINIFÇA GEZİ


2-Csınıfı olarak yapmayı çok istediğimiz kitap fuarına geziyi nihayet bugün gerçekleştirdik.Öğrencilerimizin oldukça zevk aldığı fuarda bol bol kitap almaları,kitap okuma alışkanlığı edinmeleri açısından önemliydi.Böyle ortamları görmeleri,imzalı bir kitap edinmeleri,sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile okul dışında vakit geçirmeleri o yaşta öğrenciler hatta bizler için bile güzel...






Büyük bir zevkle seçilen kitaplar poşetlere sığmadı.

Sadece erkek öğrencilerin değil kızların da sevdiği kitap kahramanı Levent ile tanışıldı.

Şansımıza 3 çocuk kitabı yazarının imza günüymüş.Alınan kitaplar imzalatıldı.





Bu kadar tempodan sonra yemek molası....
  
                                                         Kurt gibi acıktılar...



Artık dönüş vakti geldiii....Dönmeden önce sınıf kitaplığımıza kitap hediye eden yayınevlerine,gezimizde bizi yanlız bırakmayan öğrencilerimizden birinin amcası olan güvenlik görevlisine,öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarında yardımcı olan velimize ve bizi de 3.sınıflarla birlikte fuara davet eden 3.sınıf öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.


Dönüşte yorgun fakat mutlu ifadeler...

Merakla okunan kitaplar...

Kitap fuarı ziyaretlerimizin her yıl gelenekselleşmesi dileği ile...

14 Mayıs 2012 Pazartesi

PAZARTESİ......



      Sisli,puslu bir pazartesiye uyanınca insan ister istemez karamsar oluyor.Okulda yorucu geçen bir nöbetin ardından eve gelir gelmez mutfakla selamlaşma ve ana yemeğin yanına internette aranan tarifin ardından yapılan kabak mücver aile fertleri tarafından kapışıldı adeta.


Eşimin bana yılbaşı hediyesi olarak aldığı ızgara tavada neredeyse yağsız olarak pişirilen mücveri diyet olarak nitelendirebilirim.

ORDAN BURDAN ŞURDAN....

Baharın gelmesiyle düğün sezonu açıldı.


Sıkıntılı bir kına gecesinde gelen arkadaşa altın bulmuş gibi sevinildi.
İki kafadar sanki sözleşmiş gibi aynı giyinmişler.Bütün gece pistten inilmedi.Ne damat halayı ,ne çerkez dansı ,ne üç ayak ne de bar  kaldı oynanmadık...Eve gelince deliksiz uyku...


Ertesi gün hıdırelles kutlandı sahilde.....



Güneşin batışındaki kızıllık başka yerde yok..

Kasabamızdan kareler

ANNELER GÜNÜ

Vazonun içindeki yapma çiçekler kızımın ellerinden çıkmış.Bu arada PTTye Anneler Günü için özel tasarlanan mektup zarfı vekağıdı için çok teşekkürler.Tüm sınıfa PTTden aldık ve annelere postaladık.

                                                 Anneler günü kahvaltı sofrasını bile yine benden.


                                        
Anneler günü nedeniyle sahilde yenilen yemekten sonra alışveriş merkezleri aile büyükleri ile birlikte gezildi.
Tamamen masum duygularla kutlayanlara inat adeta bir tüketim canavarı haline gelmiş mağazalar zevk vermedi.Küçücük bir not,bahçeden koparılmış bir çiçek en güzel jest bence.Aslında annelik başlı başına bir jest diye düşünüyorum.Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah...

Bizim çakma artist iş başında...


Mağazada sıkılınca renklendirmek lazım kimse görmeden...

Tamam tamam bizimlasin...

9 Mayıs 2012 Çarşamba

GEÇ KALMIŞ YAYINLAR


Tabiatın uyanışı.....




                                              Maaile pamuk şekeri sefasında ben hariç ben kamera arkasında ...
                   
                                                   Haftasonu keyfi...

23 NİSAN KUTLU OLSUN......




                                             
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğin büyüklerine kutlu olsun.Bu yıl ilimizde ve ilçemizde 23 Nisan çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi fuar alanında çocuklar için güzel eğlenceler,etkinlikler hazırlamış.Biz de tatili fırsat bilip çocukları götürdük ve birlikte eğlendik.








Sınıfımın satı kadınları